Smak który znalazłeś
Nasze Sezonowane Steki pozyskujemy z ściśle wyselekcjonowanego bydła pochodzącego od lokalnych rolników.
To proces dojrzewania, które polega na przechowywaniu mięsa bez opakowania w ściśle określonej stałej temperaturze i wilgotności przez klika tygodni. Proces ten sprawia, że mięso staje się bardziej delikatne i kruche.
Stek z Antrykotu bez kości
Stek z Rostbefu bez kości
Rare: 49-51 °C Stek krwisty, słabo wysmażony, mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka
Medium rare: 55-57°C Stek średnio krwisty, mięso w środku zmienia kolor a osocze delikatnie brunatnieje
Medium: 60-63°C Stek średnio wysmażony, mięso brunatnawe, jędrne
Medium well: 65-69°C Stek dobrze wysmażony, twardawy, elastyczny
Well done: 71°C Stek bardzo dobrze wysmażony, mięso brunatne
Czas smażenia: od 3 do 5 minut